Recenzí Restaurace Portum. (Restaurace) v Brno (Jihomoravský).
Popis
Informace o obchodě Restaurace Portum, Restaurace v Brno (Jihomoravský)
Zde můžete vidět umístění, otevírací dobu, oblíbené časy, kontakt, fotografie a skutečné recenze uživatelů.
Toto místo má dobré recenze, to znamená, že se ke svým zákazníkům chovají dobře a vy se s jejich službami budete cítit skvěle, doporučujeme 100%!
Mapa
Recenze Restaurace Portum
M. B.
Využili jsme darovaného voucheru "Wellness a večeře pro dva", tedy po wellness následovala večeře v hotelové restauraci. Mimo jiné "Valentýnské menu". Tož ... dobré to bylo! Cenově to však není pro každého.
K. J.
Měli jsme zde večeře v rámci ubytování a polopenze v hotelu a byli jsme velmi mile překvapení. Škoda, ze nabídka na polopenzi byla odlišná od jídelního lístku, ale i tak jsme si každý večer pochutnali na všech chodech. Doporučujeme a určitě se tu zase objevíme;)
P. K.
Slabší průměr.... je to to prostě hotelová restaurace bez kladu na nějakou štábní kulturu ale bohužel se snahou vypadat "luxusně", která to o to víc kazí. Kdyby se nesnažili vypadat jako navoněná bída ale běžná "hospoda" u kvalitního hotelu, asi by to působilo celkově líp. Obsluha nebyla ani příjemná, ani nepříjemná jako spíše neprofesionální, prostě běžní zaměstnanci, nějaké nadšení a porozumění v gastronomii od nich nelze čekat - ve snaze o rádoby kvalitní jídla je to problém. Jídlo - servírování na talíři vypadalo hezky, to se nezapře. Je to ale slabší průměr, snaží se aby to vypadalo perfektně, jenže to potom výsledně pokazí spíše průměrná chuť a o to horší je efekt oproti prvotnímu očekávání. Vyloženě na jídlo bych se sem nikdy nevydal, ta snaha o luxusní restauraci v kombinaci s hotelovými hosty ve sportovních trikách je do očí bojící, kvalita jídla podivnost jen podtrhuje včetně interiéru, který se snaží vypadat hezky ale zároveň v něm už v 21.30 začíná chystat personál vybavení pro hotelovou snídani a cinkat nám u relativně příjemného vína stohy talířů určených nejspíš k rannímu rautu. Obsluhu jsem zmínil, snažila se, ale s ohledem na ceny a koncept je neadekvátní. A jak se říká, ryba smrdí od hlavy. Být kuchař nebo vedení této restaurace u vyhlášeného hotelu a špičkového wellness u přehrady, vykašlu se na jejich rádoby jídelní lístek, který nemá hlavu ani patu, nabídnu čerstvé sladkovodní ryby namísto nesmyslného lososa - proč si sakra budu dávat lososa kdoví odkud když sedím asi 100 metrů od hráze nádherné přehrady, kvůli které sem většina lidí jezdí? Namísto nepovedených krevet v předkrmu se naučím něco co dává smysl, dám tomu koncept a možná se sem pohrnou i jiní hosté než ti hoteloví s voucherama, na kterých se stejně byznys nikdy nepostaví.
M. Z.
Malé a drahé porce, ale jídlo je dobré
S. A.
Prostředí dobré, jídlo též dobré ale za tu cenu jsou v Brně lepší, mladá servírka se sice neustále usmívala ale menu evidentně viděla poprvé v životě, nevěděla ani co ty názvy znamenají na to aby mi řekla v čem se ty dva steaky od sebe liší, snad to byla jen brigádnice na 1 večer..
S. K.
Flank steak byl okej, ale za tu cenu spíš slabší.
L. N.
Restaurace Portum je součástí čtyřhvězdičkového hotelového komplexu Maximus Resort, nacházejícího se v lokalitě Brněnské přehrady kousek od Sokolského koupaliště. Hotel disponuje obrovským parkovištěm, ale protože jsou zde i tenisové kurty, kongresové centrum, bowling a nabízejí se i služby wellness a spa, nebývá jednoduché najít místo k zaparkování. Dostat se sem jinak než autem je možné hotelovým shuttle busem, který jezdí od přístaviště dvakrát za hodinu nebo samozřejmě i pěšky, což ovšem není zrovna nejkratší procházka. Interiér restaurantu v hnědo-bílém ladění působí komfortním dojmem, vysokou úroveň stolování předznamenává i plné založení stolů. K útulnosti přispívají svým dílem velká francouzská okna, lamelová podlaha, decentní osvětlení a tlumená hudba. Dojem trochu sráží fakt, že restaurace zřejmě funguje i jako snídaňový bufet pro hotelové hosty, a tak jsou zde některé prvky, které do celkového designu nezapadají. Před vlastní restaurací jsou pak ještě vystrčeny stoly ve funkci „denního baru“, dobře sloužící hostům, kteří zajdou jen na jedno pivo, kávu nebo rychlý lunchbreak. Obsluha je vysoce profesionální, pozorná, diskrétní a vždy v pravou chvíli na správném místě. Na pití volím bílý Sauvignon, pozdní sběr z roku 2014 z čejkovického vinařství Jakuba Šamšuly. Víno je svěží s plnou chutí po angreštu a limetce s jemným dotekem rybízové marmelády. Předkrm má podobu domácí šunky z králíka na čatní ze sušených meruněk s jogurtovým dipem a čerstvým křenem. Krásně se tady prolíná výrazná ostrost křenu se sladkostí meruňkového čatní. Nebýt tohoto kontrastu, šunka sama o sobě by asi díru do oblohy neudělala. Takhle to ale funguje výborně. Pokračuji polévkou, zajímavě pojmenovanou jako cappuccino z pravých hřibů, doplněné mléčnou pěnou a žemlovou kroketou s bylinkami. Polévka má pěkně vybalancované jednotlivé složky, takže vytvářejí dokonalý harmonický celek. Opět spokojenost. Jako hlavní chod volím filet z mořského vlka pečený na grilu s mačkanými bramborami a restovaným pórkem se smetanou. Toto je trefa do černého. Už úprava na talíři vypadá fantasticky a chuťově je to malý zázrak. Jemnost ryby, hebkost bramborového hašé i výraznost omáčky vytvářejí dokonalý a nezapomenutelný zážitek. Nevzpomínám si, že bych kdy jedl lepší rybu, než právě tady v Maximus Resortu a jeho restauraci Portum. Možná proto už mě závěrečný dezert, kterým je zkaramelizovaná bábovka z třeného těsta s glazovanými hruškami a krémem z mascarpone nevezme za srdce tolik, jako předchozí chody. Večer končím s šálkem výborného cappuccina značky Hausbrandt a skleničkou karibského rumu Pyrat XO, který má krásnou vůni a velmi zajímavou sladší chuť, do které se vplétají tóny vyzrálých citrusů. Na webových stránkách hotelu se píše, že v restaurantu Portum nabízejí zážitkovou gastronomii a já toto tvrzení mohu jedině potvrdit.
J. „. B.
Navštívili jsme tuto restauraci společně s přítelkyni a oba jsme byli naprosto spokojení objednali jsme si polévku a hlavní chody a to ravioli s rikotou a lesními hřiby, dále pak králičí galantýnu se špenátem a bramborem. Jídlo i servis byli skvělé a kvalitou odpovídalo nepatrně vyšší ceně.
K. K.
Posezení večer na terase fajn, obsluha velice milá. Vyšší ceny si asi mohou dovolit, protože v okolí pozdě večer nic jiného otevřeného nenajdete. Jídlo podle mě bylo normální.
R. K.
Restaurace je spíše průměrná. Obsluha se tváří podle nálady. Takže většinou bez nálady.. Což prvotní dojem hodně kazí. Jídlo je stejně tak průměr.
P. P.
Vynikající kachní prsa jako předkrm
P. K.
Místo je tam pěkné oblečeni a to jsem kluk, tak tady mám odpolední a ty jsi nepsala a řekl že sem neschopná v
J. B.
Bez peněz do hospody nelez ❤️
J. L.
Již napsáno. Naprosto skvělé.
K. K.
Neurazilo,nenadchlo..
T. G.
Bit expensive but realy delicious!
(Přeloženo)
Trochu drahé, ale opravdu chutné!
Ł.
(Přeloženo) Chutné jídlo
(Původní)
Jedzenie pyszne
L. K.
P. Š.
M. D.
V. F.
M. V.
M. S.