Recenzí Restaurace U Kalendů. (Pekařství) v Praha (Praha).
Restaurace U Kalendů
Rašínovo nábř. 383/58, 128 00 Nové Město
Popis
Informace o obchodě Restaurace U Kalendů, Pekařství v Praha (Praha)
Zde můžete vidět umístění, otevírací dobu, oblíbené časy, kontakt, fotografie a skutečné recenze uživatelů.
Toto místo má dobré recenze, to znamená, že se ke svým zákazníkům chovají dobře a vy se s jejich službami budete cítit skvěle, doporučujeme 100%!
Mapa
Otevírací doba Restaurace U Kalendů
Pondělí
11:30–23:30
Úterý
11:30–23:30
Středa
11:30–23:30
Čtvrtek
11:30–23:30
Pátek
11:30–23:30
Sobota
11:30–23:30
Neděle
11:30–23:30
Populární doba návštěv
Pondělí
11 | |
---|---|
12 | |
13 | |
14 | |
15 | |
16 | |
17 | |
18 | |
19 | |
20 | |
21 | |
22 | |
23 |
Úterý
11 | |
---|---|
12 | |
13 | |
14 | |
15 | |
16 | |
17 | |
18 | |
19 | |
20 | |
21 | |
22 | |
23 |
Středa
11 | |
---|---|
12 | |
13 | |
14 | |
15 | |
16 | |
17 | |
18 | |
19 | |
20 | |
21 | |
22 | |
23 |
Čtvrtek
11 | |
---|---|
12 | |
13 | |
14 | |
15 | |
16 | |
17 | |
18 | |
19 | |
20 | |
21 | |
22 | |
23 |
Pátek
11 | |
---|---|
12 | |
13 | |
14 | |
15 | |
16 | |
17 | |
18 | |
19 | |
20 | |
21 | |
22 | |
23 |
Sobota
11 | |
---|---|
12 | |
13 | |
14 | |
15 | |
16 | |
17 | |
18 | |
19 | |
20 | |
21 | |
22 | |
23 |
Neděle
11 | |
---|---|
12 | |
13 | |
14 | |
15 | |
16 | |
17 | |
18 | |
19 | |
20 | |
21 | |
22 | |
23 |
Recenze Restaurace U Kalendů
Doporučuji si dát degustační tříchodové menu, řekla bych, že je to bang for the buck. Jinak je poznat, že jsou pokrmy připravené z kvalitních surovin a s masem umí hezky pracovat. Musím taky vyzdvihnou buchtičky se šodó, byly fakt skvělé!
Jsem moc rad ze po doporučení od známých jsem zavítal do teto výborné restaurace. Na jídlo jsme cekali sice 40minut ale vyplatilo se. Luxusní jídla
Tohle je, co se týká jídla asi jedna z vůbec nejlepších restaurací v Praze (společně s Výčepem). Někdy sice malinko vázne obsluha, ale to jim pod euforií báječných chutí prostě odpustíte. Pivo fantastické, chleba jeden z nejlepších co jsem kdy jedl. Doporučuji tatarák a králíka se špičatým zelím. To je prostě bomba.
Právě jsem se vrátil z gastro nebe, abych vám zprostředkoval tuhle recenzi.
Měli jsme rezervaci pro dva, po pár okamžikách nás milá usměvavá (hlavně lidská) obsluha dovedla na místo, kde se po následující téměř dvě hodiny odehrával koncert chutí všech druhů.
Celé to započal geniální BRZLÍK, který doplňoval salátek a famózní sauce/štáva, která byla výrazná a chutná. K tomu jsme měli šanci ochutnat i pěnu z olomouckých tvarůžků s angreštem a Pohankou + Kachní srdíčka a žaludky s chimmichurri, oboje jednoznačně 10/10.
Za zmínku stojí i jejich domácí chléb podáváný ještě teplý s našlehaným máslem, který je postupně doplňován dle potřeby.
Překvapením večera byla Stracciatella s řepou, dámy a pánové, to bylo něco neuvěřitelného, nikdy jsem nevěděl, že řepa může chutnat takhle. Dle obsluhy je její příprava opravdu zdlouhavá, ale vyplatí se.
Otestovali jsme i sušenou klobásu/salsiciu s nakládanou zeleninou, to je taky výborná záležitost, neurazí, nepřekvapí, ale sakra dobrý.
Hlavní chod byly medailonky ze svíčkové s pepřovou omáčkou, k čemuž jsem jako přílohu zvolil grilované brambory. Ta svíčková… nashledanou. Textura a jemnost skoro jako dortít, omáčka famózní, to se musí zažít.
Sladkou tečku na závěr zprostředkoval dezert “sticky date” - takový karamelový dortík se zmrzlinou. Lepší polibek na rozloučenou nám restaurace U Kalendů nemohla dát.
Co se tyče pití, asi jsem ještě Nepil tak dobré nealko pivo, které mě donutilo zapomenout, že je to vlastně nealko.
Na závěr řeknu jenom to, že to stojí za to. Tříchodové menu se vyplatí i cenově, nevidím tedy důvod tuhle perlu Ambiente podniků nenavštívit.
Děkujeme!
Omezené prostory, které působí útulně. Prostý výběr jídel, kde mne hned na úvod zklamalo, že některé hlavní jídlo a předkrmy již neměli. Hlavní chod jsem dostal v hlubokém talíři a pro mou lepší konzumaci by se mi hodil spíš talíř mělký - šlo by v něm lépe krájet. Nicméně i tak jsem si velmi pochutnal. Porce hlavního chodu mi nestačila a proto je předkrm nutnost. Záchody mají společné, což může některé hosty uvést do rozpaků. Obsluha je velmi příjemná a milá.
24.8.2024 reputace opravena a napravena.
Tak tohle je místo které je absolutní STROP! Autentická atmoška, která vám umožní si vychutnat prý nejlepší plzeň v Praze . . . A je to pravda! . . . No a k tomu si můžete naladit pupek skvělými dobrotami božské kvality a chuti. A to neprehanim! Z tohoto si prostě sedněte na zadek! Tohle se dá jediné zkusit aby jste uvěřili. Doporučuji 🤘
na jídlo jsem poněkud delší dobu čekali (s ohledem na to že v době naší návštěvy nebyla restaurace moc naplněná), ale vyplatilo se. Moc dobré jídlo, chutná Plzeň a profesionální ochotný servis. Chleba s máslem jako předkrm byl taky vynikající. Pěkný retro interiér, jen u WC bych bych preferoval něco modernějšího. Celkově velká spokojenost.
Vlastně není nic, co bych mohl nějak vytknout. Po příchodu a chvilce rozpačitého čekání jsme byli usazeni k čistě prostřenému stolu a dostali místní kvalitní chléb s máslem. Pěna z olomouckých tvarůžků posypaná praženou pohankou neměla chybu. Pivo skvěle ošetřené, jen zasyčelo. Dokonce i točený nealko Birell chutnal mnohem lépe, než běžně. Číšník byl fajn, milý, jen snad trochu pomalejší. Kuře Kyjev jsem očekával v podobě stehna. Místo toho se jednalo o obří sťavnaté prso, na mě jen trochu slanější, s parádním trojobalem a perfektně vychuceným křehkým salátem. Špičkový byl králík se skvělým "připáleným" zelím a špekem a jemnou krémovou omáčkou. Ceny jsou vysoké, okolo 400,-, ale po stránce kvality jsme byli opravdu spokojeni. Toalety jsou čisté, stejně jako přívětivý interiér. Moc nás to tu bavilo a určitě se rádi vrátíme. Náladu nám zkazila jen informace na uzavřeném obchodu, že pro dnešek (sobota 14:45) už je vyprodáno.
Při minulé návštěvě jsme byli více spokojeni. Tentokrát jsme bohužel měli u sousedního stolu nahluchlé lidi, aspoň to tak vypadalo,jak na sebe řvali. Předkrmy jsme měli famózní, telecí srdíčka na topince a držky s andulou. Králík se špičatým zelím byl dobrý,jen maso nešlo moc od kosti. Telecí játra byly výborný. I přes malé nedostatky se rádi vrátíme
Měli jsme tu Kuře Kyjev a bylo to prostě DOKONALÉ - chuť z toho jídla přímo stříkala. btw. měli jsme nedávno řízek s bešamelem ve 420 a můžou se k vám jít učit!!!
Opět povedená “hospoda” sítě Ambiente.
Pivo vynikající a jídlo to nám vyrazilo dech.
Prostě není co vytknout.
Dnešní siven podařený, velmi dobře vychucené 🐟 Venkovní posezení taky fajn, krásný flek. Díky!
EDIT 1.9.2023 Nepíšu recenze, abych si z někým padnul nebo nepadnul do oka. Smysl celého je jedině v tom, pomoci návštěvníkovi konkrétního podniku s orientací. Co se týče připomínky k receptu, tomu úplně nerozumím, protože právě uvedený postup dělá recept konkrétním receptem. Jinak si ho nazvěte, jak chcete.😉 Zrovna tohle jídlo si pamatuji z dětství, nebylo vzácné na něj v "lepších" restauracích (tehdy aspoň 2. cenové skupiny) natrefit, ale včera jsem měl pocit, že si někdo chce ušetřit práci. Podobně, jako aktuální mor české kuchyně, takzvaný "rozlítaný" ptáček...
Ještě bych zapracoval na obsluze, servírování napříč stolu a ještě k tomu aby si hosté podávali navzájem talíře, to mi nepřipadá jako odpovídající cenové úrovni.
31.8.2023 Do podniků řetězce Ambiente téměř nechodím, tento není výjimkou. Byl jsem však pozvaný, OK.
Určitě není v pořádku, když i já amatér vidím ty nedostatky... Kyselá zelenina byla tvrdá, jako by ji zrovna sklidili. O blanšírování v kuchyni asi v životě neslyšeli.
Na kuře "Kyjev" zase plácli bylinkové máslo, jako by se jednalo o rybu. 🙄 Booože, vždyť to máslo má být odjakživa UVNITŘ!!!, proto jsem se taky po letech těšil, že si pochutnám.
Cituji z receptu: ..."Z kuřete odkrojíme maso i s kůží a pro lepší vzhled na něm necháme i křídlo, ze kterého odkrojíme špičku a prostřední část.
Zbývající část kosti očistíme a zbavíme kloubu. Vytáhneme šlachu a kuřecí filet je připraven. Filet z kuřecího prsa položíme kůží dolů a lehce naklepeme. Ostrým nožem do prsa vytvoříme kapsu, kterou naplníme předem připraveným a do klínků zmrazeným bylinkovým máslem. Rozklepaným filátkem otvor v prsu uzavřeme. Takto naplněnou kapsu pečlivě osolíme z obou stran.
Maso obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance z bílého toastového chleba. Před pečením ještě pečlivě očistíme kost křídla. Obalené kuřecí prso dáme smažit do rozpáleného oleje dozlatova"... holt se asi nechtělo se s tím za ty čtyři stovky patlat.
Celkový dojem, vzhledem k dosti nataženým cenám za tuto úroveň, včetně poněkud chaotické obsluhy, jsou tedy tři hvězdičky, a to jsem měl ještě cukání, jestli nemám dát jenom dvě...😐
K tomu všemu Plzeň za 65 Kč, jedná se o slušnější 11⁰, kterou v Praze najdete na každém rohu. Jako by v nabídce nemohlo být něco z cca 400 minipivovarů, které v Česku máme, klidně i za víc peněz....
Fantastická poctivá kuchyně! ⭐️
Delikátní vepřová líčka 🐷 s liškami 🦊, neuvěřitelně šťavnaté smažené kuře „Kyjev“ 🍗, skvěle ochucený zelný salát 🥬 a sametová bramborová kaše 🥔
Už “jen” tohle láká k návštěvě, navíc bezchybně ošetřené a načepované pivo 🍺, a jak je v Ambiente dobrým zvykem profesionální ale zároveň příjemná a přátelská obsluha🤵
Děkujeme a doporučujeme 👍
A slibujeme že se brzy vrátíme 🤩
Super paštika, jen to bylo příliš mastné s tím opečeným chlebem. Myslím, že lepší by to bylo s čerstvým, který byl famózní. Holandský řízek byl dobrý. Čokoládová babka byla perfektní.
Výborné jídlo, od předkrmu po dezert. Prostředí na můj vkus a vzhledem k cenové hladině trochu strohé. Obsluha - slečna OK milá, pánové by mohli přidat úsměv :-)
Pro mě nejde u Kalendů šlápnout vedle. Cokoliv jsem tu během mých návštěv ochutnala, byla naprostá pecka. Dnešní vývar a kuře Kyjev mi udělalo dobrou náladu na celej den.
Po krátké návštěvě pekárny musela přijít na řadu i samotná restaurace. A podobně jako z pekárny jsem odcházel naprosto spokojený a nadšený. Předně servis - naprosto profesionální, milý, pozorný a nevtíravý. Jsem přesvědčený, že nejen ví, jak jídlo vypadá, ale i chutná - zodpoví každou otázku a velmi vhodně doporučí, co by si mohl člověk dát. Dal jsem si z měsíční nabídky čočkovou polévku a hovězí na smetaně s bramborovými šiškami, k tomu jedno plzeňské (perfektně natočené). Ani u jednoho jídla jsem nepomyslel na slánku nebo pepřenku - vše perfektně dochucené. Čočková výborná, krásná porce, jako od babičky. Oceňuji také, že když je na talíři kýta, a ne svíčková, prostě to pojmenují "hovězí na smetaně", nikoli svíčková. Bramborové noky výtečné, krásně ovoněné lehkým smažením. Celkově rozhodně musím doporučit!
Skvělé ošetřené pivo a super jídlo. Vepřová ouška, hovězí jazyk a žaludky neměly chybu. Když se hospoda zaplní, tak si díky špatné akustice moc nepokecáte. Jinak vše na jedničku. Určitě návštěvu doporučuji.
Luxusní jídlo, velké porce, příjemná obsluha, příjemná cena za celé menu. Není šance odejít odsud hladný😉
Skvělá zkušenost. Prodávat srdíčka za 355 je velká odvaha, ale rozhodně se vyplatila.
Jmenovitě bych chtěla poděkovat slečně Pavlíně za její šikovnost a profesionalitu. Opravdu nám pomohla zpříjemnit zážitek v hlučné a narvané restauraci.
Vedle restaurace je boží pekárna. Doporučuju Danish nebo koláče, pokaždé je mají s jiným ovocem a pokaždé stojí za to.
Vyborne jidlo a pekarna. Babky jsou moje oblibene sladke a jejich chleba je asi nejlepsi v cele praze. Rozhodne stoji za to i focaccia!
Druhá návštěva a zase bezchybná. Poměr cena výkon proste bez konkurence. Měl jsem problém jenom s ouškem, čekal jsem že bude křupavý, ale nakonec bylo to teplý a na můj vkus až moc měkký (chutná jak pečené koleno). Hlavní chod a dezert byli skvělý jako vždycky!
Výborná restaurace/ hospoda v bývalé legendární hospodě. Jsem rád že se tam zachovalo genius loci a že to krásně funguje s luxusní gastronomii zalozenou na místní kuchyni. Moc potěšilo.